© Theater Totaal    

Total Loss

De band Total Loss wisselt eigen werk af met swingende covers en prachtige liefdesliedjes. Diverse vocalisten zingen in het Nederlands en Engels en worden ondersteund door een swingende ritmesectie die garant staat voor een stevige groove en vette solo’s. Enkele bandleden leveren een bijdrage aan het schrijven van muziek en liedteksten.
Total Loss is de band van Theater Totaal; de werkplek waar talentvolle muzikanten en acteurs met een verstandelijke beperking hun droom om artiest te zijn, waar kunnen maken.
Total Loss leent zich uitstekend voor optredens voor uiteenlopende gelegenheden waaronder concerten, festivals, symposia, congressen, bedrijf- en schoolfeesten. De muziek is eerder geschikt voor luister- dan voor danspubliek.
De dagbesteding is wekelijks op maandag, dinsdag en donderdag. Muzikanten werken aan hun artistieke prestaties, studeren nieuwe producties in en bereiden zich voor op optredens. Docenten dragen zorg voor een optimaal pedagogisch klimaat.

De vierde dag / de vrijdag

De vierde dag is een dag waarop jij je basisvaardigheden op het gebied van theater verder kunt ontwikkelen. Deze dag kan in combinatie met maandag, dinsdag, donderdag of los worden gevolgd. Deze dag bestaat uit Theater, er is geen bandrepetitie.

Een leuke combinatie tussen muziek en theater is zo mogelijk.

Werktijden

09.30-10.00 uur | inloop met koffie en thee
10.00-12.30 uur | werken
12.30-13.15 uur | pauze
13.15-15.00 uur | werken

NEST

NEST zoekt artiesten!

Bekijk ons promotiefilmpje voor NEST
.

NEST is een beginnersgroep voor artiesten die nog weinig of geen ervaring hebben met theater en muziek.

Je hoeft nog niets te kunnen maar je hebt wel heel veel zin om met theater en muziek aan de slag te gaan en om je talenten
ontdekken!
Het is belangrijk dat je weet wat het verschil is tussen spel en werkelijkheid.
Je kunt dus meegaan in de fantasie en weet ook wanneer de realiteit weer is ingetreden.
We werken vanuit de sfeer van Theater Totaal: In een sociaal klimaat waarin lichtheid van het bestaan, onderlinge hulp, begrip, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid centraal staan.

De docenten gaan met jou en je talent aan het werk.
Dit doen ze door jou maximaal aandacht te geven en te vragen om jouw volledige inzet en concentratie. Wij noemen dit vitaal lesgeven.
We geven op deze manier les zodat jij je serieus genomen voelt.
We leren je ook om samen te werken. Je werkt samen met andere artiesten zodat jullie elkaar ook kunnen helpen.
Dit doen we door middel van theatrale en muzikale werkvormen. We gebruiken ook werkvormen vanuit de Rots en Water methode.
We willen je laten groeien als mens en als artiest!

Alle info op een rijtje:
• NEST is op de woensdag. De lesdagen zijn van 09.30 uur tot 15.00 uur.
• Tijdens de schoolvakanties midden Nederland wordt er geen lesgegeven.
• De lessen zijn in de toneelstudio van theater DE KOM in Nieuwegein.
• Je bent welkom bij NEST met een indicatie dagbesteding.

Theater Totaal is een dagbestedingslocatie van Amerpoort.

Het is ook mogelijk om bij ons stage te lopen vanuit een VSO.

Werktijden

09.30-10.00 uur | inloop met koffie en thee
10.00-12.30 uur | werken
12.30-13.15 uur | pauze
13.15-15.00 uur | werken

Artiest worden

Denk jij aanleg te hebben voor muziek of theater en heb jij een indicatie dagbesteding? Droom je ervan om als muzikant of acteur op te treden? Neem dan zeker contact met ons op. Wij nodigen je uit om te komen kijken op onze werkplaats. Daar kun je zien wie we zijn en wat we allemaal doen!
Voor jou een mooie gelegenheid om te ontdekken of de band Total Loss iets voor jou is.
Om je te helpen je droom waar te maken, gaan we als volgt te werk:

 1. Kennismaking
  Na aanmelding maken we een afspraak voor een kennismakingsbezoek. Dit bezoek levert jou en ons genoeg informatie op te bepalen of je bij ons stage wilt en kunt gaan lopen.
 2. Stage
  Tijdens een korte stage van 3 weken draai je mee met Total Loss, Kraak of de vierde dag. In die stageperiode leer je onze aanpak, de artiesten, docenten en uiteraard de sfeer kennen. Voor ons is die stage van belang om een goed beeld te krijgen van jouw aanleg en vaardigheden. Bij “vaardigheden” moet je bijvoorbeeld denken aan het kunnen samen spelen met andere artiesten, je kunnen laten regisseren en in staat zijn om werkelijkheid en fantasie te onderscheiden.
 3. Toelating
  Na de stageperiode is er een evaluatiegesprek waarin we besluiten of je bij Theater Totaal kan komen werken. De minimale leeftijd is 16 jaar.

Aanmelden

Heb je interesse? Stuur ons dan een e-mail: theatertotaal@amerpoort.nl. Je telefonisch aanmelden op nummer 06-21538596 mag ook. Je bent met ouders, verzorgers of begeleiders van harte welkom.

Vakantie

Bij Theater Totaal verbind je je aan een collectief, dit houdt in dat we de schoolvakanties van Midden Nederland vrij zijn. Buiten de schoolvakantie kun je geen vrije dagen opnemen. De optredens kunnen zowel overdag op werkdagen als ’s avonds of in het weekend plaatsvinden.

Vakantierooster 2024

Werkweek Charme

Een bijzonder programmaonderdeel bij Theater Totaal is de werkweek op theaterlandgoed Charme in Frankrijk. Jaarlijks opent Theater Totaal het nieuwe seizoen met een cultuurprogramma voor alle artiesten en docenten. Deelnemers werken intensief samen aan uiteenlopende producties die ter plekke worden bedacht. De werkweek heeft tot doel:

 1.  Een ontspannen en gezellige opening van het nieuwe seizoen.
 2.  Versterking van de onderlinge band.
 3.  Inhoudelijke voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Volg ons op social media!

© Theater Totaal